top of page

Omgeving

Het massatoerisme heeft dit gedeelte van de Dordogne nog niet ontdekt. Rust en ruimte voeren hier de boventoon. Het biedt u onbeperkte mogelijkheden aan om te wandelen, fietsen, zwemmen en vissen. Ook op cultureel gebied heeft deze streek u veel te bieden. Bijvoorbeeld het vestingstadje (bastide) Villefranche-du-Périgord(3km) met het Maison du Châtaignier, Marrons et Champignons. Tevens kunt hier de dagelijkse boodschappen doen. 

"Ville Franche" ("Eerlijk Stadje")

 Nn 1261 door Alphonse de Poitiers, de broer van Lodewijk IX (de Heilige Lodewijk), opgericht aan de zuidkant van de Périgord, grenzend aan de departementen Agenais en Quercy. 
Sinds de 13de eeuw heeft het vestingstadje Villefranche du Périgord haar oorspronkelijkheid weten te behouden: het is gelegen in het hart van een kastanjebos, in het dal van de Lemance, tussen de dalen van de Dordogne en de Lot. Er staan nog prachtige middeleeuwse bouwwerken en u treft er eveneens een wonderschoon ensemble van op rondbogen gebouwde huizen uit de 12de en 13de eeuw aan.

Villefranche-du-Périgord en haar regio is tevens een ideale plaats voor diegenen die niet alleen van ontspanning, natuur, stilte en kleine heldere beekjes houden, maar ook de befaamde keuken met de beroemde confits (ingemaakte lekkernijen), foie-gras, kastanjes, cèpes (eekhoorntjesbrood = soort paddestoel) etc. weten te waarderen. (Elke zaterdagochtend is er markt!). Villefranche-du-Périgord geldt bovendien als ideaal vertrekpunt voor uw bezoekjes en ontdekkingstochten. In de buurt zijn de dorpen Besse, Prats de Périgord de moeite waard om te bezoeken. 
In een straal van ongeveer 50 km vindt u een diversiteit aan landschappen, stadjes en dorpen. U kunt bijvoorbeeld uitstapjes maken naar het château Bonaguil, het château Biron, de 'droge stenen' en de hutten in Campagnac les Quercy, Sarlat (44km), Monpazier (20 km), Belvès(23km), Issigeac 40km), Gourdon (35km), Domme (35km), de châteaux langs de rivier de Dordogne en uiteraard de uitgestrekte wijngaarden langs de rivier de Lot (Cahorswijnen). Op de rivier de Dordogne kunt u schitterende kanotochten maken.

Veel plaatsen in de omgeving hebben wekelijks een markt met producten uit de streek en van tijd tot tijd een rommelmarkt. Bekend zijn de 'marché gourmand', waar je de lokale produkten kunt eten in juli en augustus.

 

Genieten Werkwoord 1) Aangename gewaarwording 2) Amuseren 3) Beschikken over 4) Geneugte 5) Genoegen hebben 6) Genot 7) Genot smaken 8) Ontvangen 9) Plezier aan iets beleven 10) Plezier hebben 11) Smaken 12) Smullen 13) Verkrijg... 

Rust (v.(m)) , de toestand die intreedt ( en het zich overgeven daaraan ) bij het ophouden van arbeid, moeite of ontspanning;

Omgeving [zelfstandig naamwoord] ♦ gebied om iets heen. kring, milieu buurt, nabijheid entourage, environnement, gebuurte, omstreken, omtrek, streek. 

bottom of page